Doorgaan naar hoofdcontent

Wereldvrouwen en rebelse meisjes :)

8 Maart was het Internationale Wereldvrouwendag. Mooi dat er op verschillende manieren zoveel aandacht voor was, online en in het 'echt'. Wat mij betreft is het elke dag werelvrouwendag, of nog beter wereldmensendag, want iedereen is bijzonder!





Hieronder vind je een beschrijving van twee boeken over vrouwen en meisjes die een verschil hebben gemaakt op hun eigen unieke manier. Girlpower! :) In de bibliotheek vond ik het boek 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes' en 'Wereldvrouwen' kocht ik online. 


Wereldvrouwen, 50 vrouwen en meisjes die het verschil maakten - Katherine Halligan

Uitgever: Gottmer kinderboeken
Leeftijdsindicatie: 10 -12 jaar, maar samen lezen kan ook best eerder :)
Illustraties: Sarah Walsh

"Elke grote droom begint met een dromer. Vergeet nooit dat iedereen de kracht, het geduld en de hartstocht in zich heeft om naar de hemel te reiken en de wereld te veranderen". Harriet Tubman

De eerste indruk van het boek is dat het positiviteit uitstraalt door het kleurgebruik en de vormgeving. Prachtig gedaan door Sarah Walsh! Ook de binnenkant ziet er schitterend uit. Het boek is onderverdeeld in 5 categorieën, namelijk sterke leiders, creatieve geesten, wereldverbeteraars, slimme denkers en dappere helden. Elke twee pagina's wordt er informatie gegeven over een andere vrouw of meisje op een overzichtelijke en fijne manier. Er zit variatie in de tekst en de afbeeldingen waardoor het prettig leest. Bij voorlezen is dat fijn omdat je dingen aan kunt wijzen en samen de verschillende plaatjes kunt bekijken. 

De inhoud van het boek is goed te begrijpen en er staat veel informatie in. Ook handig om te gebruiken voor een spreekbeurt bijvoorbeeld!







Bedtijverhalen voor rebelse meisjes - Elena Favilli & Francesca Cavallo

Uitgever: Rose Stories
Leeftijdsindicatie: 7-10 jaar
Illustraties: zestig bijzondere vrouwelijke artiesten uit de hele wereld

"Aan alle rebelse meisjes ter wereld: Volg je hart, gebruik je hoofd, doe je bovenste best en als je valt, gewoon weer opstaan!"

Dit is het eerste deel van bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. Inmiddels is er ook een tweede deel verkrijgbaar. In dit boek worden de verhalen van 100 (!) vrouwen beschreven die ieder op hun eigen manier de wereld hebben veranderd. Op de achterkant staat: "Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zet sprookjes in een heel nieuw daglicht". Het sprookjesachtige zie je ook terug in de tekst. De verhalen beginnen vaak met: "Er was eens...", of "Lang geleden...", leuk! De informatie in het boek is heel helder en duidelijk geschreven en goed te begrijpen. Het leuke aan de illustraties vind ik dat 60 verschillende vrouwelijke artiesten de illustraties hebben gemaakt waardoor er veel variatie is. Ook dit boek is positief geschreven en maakt dat kinderen geïnspireerd worden om hun eigen weg te gaan. Ook ik als 'groot mens' krijg er een stoer gevoel van :)








Kiezen? Mwah, nee toch? :) Je kunt nooit genoeg boeken over stoere vrouwen hebben! Persoonlijk vind ik het boek 'Wereldvrouwen' net iets leuker om samen met je kinderen te lezen en 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes' om zelf te lezen. Hieronder heb ik twee foto's de pagina's over Frida Kahlo geplaatst, dan kun je het verschil zien. Er is een kleine overlap aan bijzondere vrouwen in de boeken maar niet storend. 



Ik vind beide boeken aanraders. Positief, stoer, lief, ontroerend en soms ook verdrietig. Alle emoties komen voorbij. Inspirerend voor kleine en grote mensen!

Liefs Reina










Reacties

Populaire posts van deze blog

hiep hiep FANTAZIE

Hiep hiep FANTAZIE vond ik via Instagram. Bij het account van Bonnie . En via het account van Bonnie vond ik de accounts van Manon en Mary . Samen hebben zij dit prachtige boek gemaakt. Met liefde en dat voel je. Een heerlijk dik boek met een spannend verhaal, prachtige illustraties, een mooie boodschap en een gevoel van positiviteit. Geschreven vanuit het hart en intuïtie.  Hiep hiep FANTAZIE Uitgeverij: Palmslag Tekst: Mary Smits - van Osch Illustraties: Bonnie Bouman - van der Poel Vormgeving: Manon Balfoort Leeftijdsindicatie: geen leeftijdsindicatie maar fijn voor iedereen die herinnerd wil worden aan dagdromen en dit door wil geven aan haar of zijn kinderen! Ik wil niet teveel verklappen want dat gaat ten koste van je eigen invulling aan het boek, maar in het kort gaat het boek over twee beste vriendinnen, Frederique en Zazie. Frederique heeft een tweelingzusje Kathleen. Samen met hun moeders Mamanon en Mamarie spelen ze allemaal een rol  in de zoektocht naar Fantaz

Alles wat je moet weten over... scheten!

Niks geen lekkere lentelucht en fluitende vogeltjes. Deze blog gaat over een boek vol met informatie over scheten in alle soorten en geuren. Hoera voor scheetjesweetjes! Scheetjes zijn een universeel gegeven. Iedereen laat ze, of het nou fluitend, tetterend, zacht, hard of stinkend is. Ik weet niet hoe het bij jullie thuis is, maar hier werken scheten nogal op onze lachspieren. Niks aan (te)  doen! Dus je snapt dat dit boek hier heel goed werd ontvangen :) Alles wat je moet weten over scheten - Sanne de Bakker Uitgever: Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V. Leeftijdsindicatie: voor iedereen die van schetenweetjes houdt Illustraties: Kees de Boer Op de voorkant van het boek alleen al gebeurt heel veel. Dat belooft wat! Wij vonden de meneer in zijn onderbroek erg grappig :). Snel openslaan dus. Het boek zelf is onderverdeeld in 19 hoofdstukken met verschillende onderwerpen. Waarom scheten laten gezond is bijvoorbeeld en waarom je eigen scheten best lekker zijn en die van een ande